Dieselauto kopen of niet?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Diesel » Dieselauto kopen of niet?

Dieselauto kopen of niet?

Ga ik een dieselauto kopen of niet? Het is een vraag die veel gesteld wordt bij kopers van een auto. Uit onderzoek is gebleken dat steeds minder mensen kiezen voor een dieselauto.

19% van de Nederlanders zou nog kiezen voor een diesel. Zo’n 37% van de ondervraagde Europeanen zou nog voor een dieselauto gaan. Meer dan de helft van de ondervraagden zou voor een elektrische auto kiezen.

Dit komt niet alleen door het schandaal bij Volkswagen, maar ook door de aangescherpte milieuregels in verschillende steden. Of je een dieselauto moet kopen of niet is vooral afhankelijk van je eigen wensen.

De veranderingen bij diesel

Een dieselauto kent nog steeds veel voordelen ten opzichte van een auto op benzine. Zo liggen de onderhoudskosten lager, maar is een diesel ook zuiniger. Daarnaast heeft een diesel een stuk minder CO2 uitstoot dan een benzineauto.

dieselauto kopen of niet

Toch ontstaan er steeds meer twijfels voor het aanschaffen van een dieselauto. Er zijn steeds meer grote steden in Nederland met een milieuzone; sinds 2021 gaat deze ook in Den Haag van kracht. Dit kan een reden zijn om niet voor een diesel te kiezen. Wanneer je in het bezit bent van een dieselauto kan verkoop een goede oplossing bieden.

Wanneer verkoop je een oude diesel?

Met name de oudere dieselmodellen ondervinden hinder bij de nieuwe regels. Hierbij kun je denken aan de Euro-4 diesels en oudere modellen. Diesels die in 2020 ouder dan 15 jaar zijn mogen steeds meer Europese binnensteden niet meer binnen. Deze oude diesels verkoop je het beste zo snel mogelijk.

Dit kun je doen bij Autodirectdeal.nl; voer hier het kenteken in en ontvang direct een indicatie van de waarde van je oude diesel. Een offerte aanvragen bij Autodirectdeal.nl is snel, makkelijk en voordelig. Je krijgt online een lagere prijs dan bij de garage of de dealer! Ontdek het zelf en ontvang een aangename prijs voor je oude diesel.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?

Dieselauto kopen of niet?