Dieselauto kopen, verstandig of niet?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Diesel » Dieselauto kopen, verstandig of niet?

Dieselauto kopen, verstandig of niet?

Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je onder andere kiezen voor een diesel, maar ook een benzineauto of een elektrische auto.

Hoewel elektrische auto’s enorm in opkomst zijn, gaat de keuze doorgaans tussen diesel en benzine. Gezien de recente ontwikkelingen rondom diesels reist de vraag: is het verstandig om een dieselauto te kopen?

Wat zijn de berichten over dieselauto’s

In de eerste plaats is het belangrijk om onjuistheden over diesel uit de wereld te helpen. Zo zijn er veel berichten over diesel en de uitstoot van fijnstof. Dit zou een grote reden zijn van het verbod op dieselauto’s in bepaalde Europese binnensteden. Na Amsterdam, Arnhem en Utrecht heeft ook Den Haag een milieuzone in de binnenstad. Toch is gebleken dat wanneer je met iedere auto regelmatig op de rem staat; er altijd sprake is van een grote fijnstof uitstoot. In dit geval is het niet juist om te beredeneren dat dieselauto’s een slechte keuze zijn.

dieselauto kopen

Het is om verschillende redenen alsnog een aanrader om te kiezen voor een dieselauto. Toch is het belangrijk om hierbij te letten op de leeftijd van de dieselauto. Zo mogen diesels ouder dan 15 jaar in 2020 de binnenstad van Den Haag niet meer binnen. Diesel heeft een aantal voordelen ten opzichte van benzine:

  • Lage onderhoudskosten;
  • Minder brandstofkosten per liter;
  • Lagere CO2 uitstoot;
  • Zuiniger in gebruik.

Je oude dieselauto verkopen of inruilen

Wanneer je een Euro-4 diesel rijdt is het dan ook beter om deze te verkopen. Wanneer? Nu is het moment om afstand te doen van je oude diesel. De kosten voor wegenbelasting zullen in verloop van tijd stijgen en daarnaast krijg je steeds meer te maken met strenge regels omtrent diesels.

Bij Autodirectdeal.nl vraag je eenvoudig en snel een offerte aan. De voordelen? Je krijgt online een betere prijs dan bij een garage of een dealer. Daarnaast kun je jouw auto kosteloos laten taxeren.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?