Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Diesel » Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

De overheid wil het bezit van oude dieselauto’s minder aantrekkelijk maken. Daardoor moeten bezitters van oude dieselauto’s een fijnstofstoeslag betalen. Het gaat hierbij om dieselauto’s die meer dan 5 milligram fijnstof per kilometer uitstoten en die meer dan 10 milligram fijnstof per kilowattuur (kWh) uitstoten.

Ook de oudere modellen die geen gesloten fabrieksroetfilter hebben of een retrofit roetfilter hebben moeten vanaf begin 2020 de toeslag betalen.

Hoeveel is de toeslag? Een gemiddelde dieselauto zal zo’n €225 per jaar aan toeslag gaan betalen. Vooral de modellen die ouder zijn dan 10 jaar stoten veel fijnstof uit; het bedrag kan dus hoger liggen, afhankelijk van het type voertuig. Het komt echter ook voor dat jongere dieselauto’s veel fijnstof uitstoten.

toeslag dieselauto

Toeslag betalen voorkomen? Verkoop nu je oude dieselauto

Er is een oplossing om te voorkomen dat je zelf deze toeslag moet betalen. Wanneer je in het bezit bent van een oude dieselauto (vooral de Euro-4 dieselmodellen) moet je deze toeslag betalen. Je auto zo snel mogelijk te verkopen is hierbij een goede oplossing.

Neem vandaag nog afscheid van je oude dieselauto en verkoop hem aan Autodirectdeal.nl. Hier krijg je direct een indicatie van de waarde van de auto; op basis hiervan laat je de auto specifiek keuren door een medewerker van Autodirectdeal.nl. De medewerker laat weten hoeveel je voor de auto krijgt; je hebt ter plekke de mogelijkheid om de betaling af te ronden.

Een van de redenen om je oude dieselauto te verkopen is dat je niet alleen te maken krijgt met dieselauto toeslag, maar ook toenemende wegenbelasting en steeds strenger wordende regels. Het is dan ook een aanrader om te kiezen voor de verkoop van je oude dieselauto.

Bij Autodirectdeal.nl krijg je nu een veel betere prijs voor je auto dan bij een dealer of garage! Ontdek het zelf.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?