Dieselauto’s verboden in de binnenstad: wat zijn de gevolgen?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Diesel » Dieselauto’s verboden in de binnenstad: wat zijn de gevolgen?

Dieselauto’s verboden in de binnenstad: wat zijn de gevolgen?

Onlangs werd bekend dat oude dieselauto’s vanaf 2021 niet meer welkom zijn in de binnenstad van Den Haag. Dit is het gevolg van een nieuwe milieuzone die geldt voor personenauto’s, bestelauto’s en taxi’s die rijden op diesel. Deze regel is een uitzondering voor dieselauto’s die in 2020 jonger dan 15 jaar zijn.

Met de nieuwe milieuzone voldoet de gemeente Den Haag aan de advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor fijnstof. Het is al langer bekend dat de uitstoot van fijnstof vooral bij dieselauto’s een probleem is. Den Haag is niet de eerste stad met een dergelijke milieuzone. Deze regels gelden al eerder voor Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

dieselauto verboden

Een verbod op dieselauto’s

Het verbannen van oude dieselauto’s maakt vooral Euro-4 dieselauto’s kwetsbaar. Zij voldoen niet aan de uitstootwaarden. Euro-5 en Euro-6 dieselmodellen krijgen naar alle waarschijnlijkheid software-updates in de fabriek waardoor ze nog wel aan de voorwaarden voldoen. Wanneer je in het bezit bent van een dieselauto kun je je afvragen wat de beste zet is. Houden, verkopen, inruilen: het zijn allemaal mogelijkheden.

Conclusie: neem nu afscheid van je oude dieselauto

Dieselauto’s verboden: wat is de volgende stap? Bij Autodirectdeal.nl kun jij je dieselauto verkopen voor een goede prijs. Vanwege de veranderingen op het gebied van diesels is het dan ook aan te raden om nu te kiezen voor een verkoop van je auto. Je profiteert hierbij van een aantal voordelen, waaronder het feit dat je online een betere prijs krijgt dan bij een garage of dealer.

Bij Autodirectdeal.nl voer je jouw kenteken in, krijg je een indicatie van de waarde en kun je kosteloos een medewerker laten langskomen. Je krijgt daarnaast ook direct het geld voor je auto. Wacht niet langer en kies voor het verkopen of inruilen van je oude diesel.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?