Waarde dieselauto: is het slim om nu in te ruilen?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Diesel » Waarde dieselauto: is het slim om nu in te ruilen?

Waarde dieselauto: is het slim om nu in te ruilen?

Het is geen verrassing meer dat het inruilen van je dieselauto soms gepaard gaat met verliezen. Dit komt door de nieuwe regel van de overheid: in 2030 mogen er geen nieuwe auto’s met verbrandingsmotor verkocht worden.

Daarnaast lekte ook uit dat de overheid naar alle waarschijnlijkheid zo’n 6000 euro subsidie geeft bij aanschaf van een elektrische auto. Dit resulteert in de massale verkoop van oude diesels; wat er weer voor zorgt dat de waarde van dieselauto’s daalt. Wat is nu de beste optie?

waarde dieselauto

Kies voor een nieuwer en schoner type diesel

Toch is het niet altijd even terecht dat dieselauto’s worden gezien als het mikpunt van kritiek nu het gaat om klimaatverandering en de verslechtering van de luchtkwaliteit. Diesels zijn vaak zuiniger en stoten minder CO2 uit dan auto’s die op benzine rijden. Toch produceren dieselauto’s meer fijnstof uit. Maar wanneer je, in iedere auto, vaak op de rem trapt, produceer je meer fijnstof. De waarde dieselauto blijft dalen; maar toch hoef je niet bang te zijn voor een lage inruilwaarde. Het is daarom nog steeds goed mogelijk om een dieselauto in te ruilen voor een nieuwe en tegelijkertijd schoner type.

Laat je diesel gratis taxeren bij Autodirectdeal.nl

Het inruilen of verkopen van je oude dieselauto kan wanneer jij dat wilt. Nu is het moment om afscheid te nemen van je oude diesel. Online, bij Autodirectdeal.nl kun je een goede prijs krijgen voor je diesel. Vraag snel en eenvoudig een offerte aan en laat je auto taxeren. De waarde van een dieselauto ligt niet veel lager; maar ligt in de toekomst naar alle waarschijnlijk wel wat lager. Het gaat hierbij vooral om de Euro-4 diesel modellen. In het geval van een Euro-5 of Euro-6 diesel kun je langer wachten; deze auto’s krijgen nieuwe software-updates bij de fabrikant.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?