Waarde sloopauto

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Waarde sloopauto

Wilt u een sloopauto verkopen en vraagt u zich af wat de waarde van uw sloopauto is, dan heeft u in Autodirectdeal een betrouwbare en efficiënte partner gevonden. Wij helpen u niet alleen om de waarde van uw sloopauto te bepalen, maar zorgen er ook voor dat u hem kwijt komt én regelen de administratieve afwikkeling.

Soms is een auto de reparaties niet meer waard. De apk hangt als een zwaard van Damocles boven uw hoofd en online wil niemand uw auto kopen. Na een nieuw pechgeval op de snelweg weet u: mijn auto is eigenlijk rijp voor de sloop. Maar dat betekent niet dat uw auto geen geld meer oplevert. Sterker nog, soms kunt u er nog meer dan duizend euro voor krijgen.

Wat is een sloopauto?

Een sloopauto is simpelweg een auto die niets meer waard is als je hem in zijn geheel verkoopt. Op de reguliere markt krijg je er vrijwel niets voor. De enige optie die nog rest is om hem te laten slopen. Vaak is een auto dan total loss verklaard na schade, maar dat hoeft niet per se.

Economisch total loss

Als de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van uw auto dan is hij economisch total loss. U zou de auto kunnen laten repareren, maar dat kost meer dan de auto waard is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een ongeluk. Autodirectdeal kan voor u de waarde vóór en ná het ongeval bepalen. Dat gebeurt onder meer op basis van type, bouwjaar, kilometerstand, schade en onderhoudsstaat. De prijs na het ongeval is de zogenoemde restwaarde.

Technisch total loss

Als uw auto zo zwaar beschadigd is door een ongeval dat reparatie niet meer mogelijk is, kan de auto technisch total loss worden verklaard. U kunt dan de waarde van uw sloopauto laten bepalen door een aantal sloopbedrijven een bod te laten uitbrengen, maar Autodirectdeal kan u die zorg uit handen nemen en direct de beste deal voor u sluiten.

Te veel kilometers

Uw auto hoeft niet total loss te zijn om rijp te zijn voor de sloop. Als een auto bijvoorbeeld meer dan 300.000 kilometer gereden heeft, is hij meestal ook niets meer waard voor autokopers. De auto laten slopen brengt dan vaak meer op.

Voordelen van Autodirectdeal.nl

  • Altijd gegarandeerd de beste prijs!

  • Gratis taxatie bij u voor de deur!

  • Direct het geld op uw rekening!

  • Gratis ophaalservice in het hele land!

  • Alle administratie direct in orde!

  • Binnen 24 uur is alles geregeld!

Direct een gratis taxatie ontvangen?

Wilt u net als velen voor u gegarandeerd de beste prijs voor uw auto? Laat het dan nu weten. We kunnen morgen nog voor uw deur staan.

Waarom u een sloopauto beter niet zelf kunt verkopen

U kúnt natuurlijk uw sloopauto zelf verkopen, maar dat kost u veel tijd. Normaal gesproken staat een auto al 6 weken op een veilingsite voor hij is verkocht. Bij een sloopauto duurt dat nog veel langer. Een andere optie is dat u de auto direct naar de sloperij brengt. Dan bent u meteen klaar, maar krijgt u enkel geld voor het oud ijzer, terwijl de waarde van uw sloopauto veel hoger is. Een bedrijf als Autodirectdeal kan u die zorg uit handen nemen en garandeert bovendien dat u de beste prijs krijgt voor uw bolide. Snel geregeld met een maximaal voordeel voor u.

Wat is de waarde van mijn sloopauto?

Om er achter te komen wat de waarde van uw sloopauto is, dient u de dagwaarde te achterhalen. Dat kan via een eerste taxatie op onze website. Vul uw kenteken in en krijg direct een indicatie van de prijs die u kunt krijgen voor uw auto. Daarna kunt u een afspraak maken met taxateurs van Autodirectdeal om de exacte waarde te bepalen. Die is onder meer gebaseerd op de kilometerstand van de auto, het bouwjaar, eventuele mankementen en schade en het model. Gaat u akkoord met de vastgestelde waarde dan kunnen medewerkers van Autodirectdeal de auto bij u ophalen. Op dat moment ontvangt u ook het overeengekomen bedrag.

Wat is een vrijwaringsbewijs?

Als de waarde van uw sloopauto is bepaald en de deal is gesloten heeft u een vrijwaringsbewijs nodig. Dit is een officieel document dat u vrijstelt van wegenbelasting, apk en verzekeringen. Autodirectdeal zal zorgdragen voor een correct vrijwaringsbewijs, zodat u per direct geen kosten meer hebt aan uw auto.

 

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Zo gaat Autodirectdeal te werk

Om te bepalen wat de waarde van uw sloopauto is, kunt u het best een afspraak maken met een taxateur van Autodirectdeal. Die zal de waarde van uw sloopauto vaststellen. Daarbij kijkt hij niet enkel naar de kilometerstand of de gebruiksschade, maar controleert hij bijvoorbeeld ook of de motor nog goed loopt en of kleine mankementen toch nog te repareren zijn. Zo’n taxatie duurt hooguit een half uur.

Mogelijk maakt een testrit deel uit van het taxatieproces. Daarna zal Autodirectdeal een bod uitbrengen en de verdere afhandeling voor zijn rekening nemen. Gaat u akkoord met het bod dan gaat het snel. Autodirectdeal zorgt voor het vrijwaringsbewijs, haalt de auto op en betaalt de afgesproken prijs. Met zo min mogelijk moeite krijgt u zo de allerbeste prijs voor uw auto.

Autogegevens

Gratis taxatie

Direct geld

Tevreden klanten

Tientallen tevreden klanten gingen u voor. Zij profiteerden van de hoogste prijsgarantie. U ook? Vraag dan nu een taxatie aan.