Auto verkopen zonder tenaamstellingscode? Zo doe je dat

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Auto verkopen zonder tenaamstellingscode? Zo doe je dat

De tenaamstellingscode van de auto kwijt: het gebeurt vaker dan je denkt. Hij zit ergens in een mapje en bij het verhuizen raakt hij zoek. Je hebt hem natuurlijk ook bijna nooit nodig. Behalve als je je auto wilt verkopen.

Als je een auto hebt, dan ben je er vast wel bekend mee: de verschillende delen van het kentekenbewijs. Het eerste deel bestaat uit twee delen. Deel 1a heb je standaard bij je: een kaartje met het kenteken en de voertuiggegevens erop. Dat noemen we het voertuigbewijs.

Deel 1b heet het tenaamstellingsbewijs. Op beide delen staat een deel van de tenaamstellingscode, die de hele code vormen als je ze samenvoegt. Elke keer als de auto van eigenaar wisselt, krijgt de auto een nieuw kentekenbewijs.

 

Overschrijvingsbewijs kwijt

Dan is er nog een deel: het overschrijvingsbewijs. Dat noemen we het tweede deel (deel II). Dat tweede deel is ook nodig voor de verkoop van een auto. Vroeger heette dit deel het derde deel.

Dat overschrijvingsbewijs kun je gemakkelijk kwijtraken. Misschien heb je nog wel een papieren kentekenbewijs en heb je er al tientallen jaren niet naar omgekeken. Kun je de auto dan nog wel verkopen?

 

Tenaamstellingscode kwijt

Bij de koop van een auto wordt geadviseerd de delen goed te bewaren, omdat je ze nodig heb bij de verkoop van een auto. Maar wat als je nou een deel, of zelfs het hele kentekenbewijs kwijt bent?

Tegenwoordig is dat helemaal niet zo’n groot probleem meer. Je kunt namelijk heel gemakkelijk een nieuwe aanvragen via de Dienst Wegverkeer (RDW). Gelukkig maar, want anders zouden auto’s niet meer van eigenaar kunnen wisselen.

 

Voordelen van Autodirectdeal.nl

  • Altijd gegarandeerd de beste prijs!

  • Gratis taxatie bij u voor de deur!

  • Direct het geld op uw rekening!

  • Gratis ophaalservice in het hele land!

  • Alle administratie direct in orde!

  • Binnen 24 uur is alles geregeld!

Direct een gratis taxatie ontvangen?

Wilt u net als velen voor u gegarandeerd de beste prijs voor uw auto? Laat het dan nu weten. We kunnen morgen nog voor uw deur staan.

Nieuw kentekenbewijs aanvragen

Volgens de Dienst Wegverkeer (RDW) worden per jaar wel 200.000 nieuwe tenaamstellingscodes aangevraagd. Ben je het dus kwijtgeraakt, dan kun je via de RDW een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen. En als je het hele bewijs kwijt bent, dan krijg je een vervangend kentekenbewijs.

Ben je van plan om je auto te verkopen? Dan is het goed om alle papieren op orde te hebben. De verkoop van de auto gaat dan een stuk sneller. Je hebt een door de RDW erkend kentekenbewijs nodig om de auto over te schrijven. Dat moet bij een speciaal overschrijfloket.

 

Auto-opkoper vinden?

Als je geen zin hebt in al dat gedoe, kun je overwegen om je auto te laten opkopen. Er zijn verschillende auto-opkopers op de markt, waaronder Autodirectdeal. Wij kopen alle auto’s op, zelfs sloopauto’s en schade-auto’s. Je krijgt gegarandeerd de hoogste prijs en je hoeft zelf niets te doen.

Zo werkt het:

  1. Je vult je kenteken in via onze speciale tool. Wij verzamelen de gegevens van je auto, jij vult jouw contactgegevens in.
  2. Wij komen op locatie om de auto vrijblijvend te taxeren en doen je vervolgens een aanbod. Je krijgt gegarandeerd de hoogste prijs.
  3. Als je akkoord gaat met onze deal, dan krijg je direct het geld op je bankrekening bijgeschreven. Wij halen de auto op en schrijven hem over. Je hoeft verder niets meer te doen.

Je auto laten opkopen is erg interessant als je snel van je auto af wilt. Dat kan namelijk al binnen 24 uur. En je regelt alles via je telefoon of computer.

 

Doe de check

Dus wil jij je auto verkopen zonder tenaamstellingscode? Vul dan je kenteken in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het is gratis en vrijblijvend. Doe de check.

Auto verkopen zonder tenaamstellingscode

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!