Waarom je beter niet kunt kiezen voor een autohandelaar

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Waarom je beter niet kunt kiezen voor een autohandelaar

Na jaren trouwe dienst is je auto aan vervanging toe. Hij heeft schade opgelopen, je bent toe aan iets anders of je hebt geen zin meer om te betalen voor kleine reparaties. Wat ga je dan met je tweedehands auto doen? Vroeger was het een logische keus om naar de autohandelaar te stappen. Je vergeleek het bod van enkele handelaren met elkaar en ging met de hoogste bieder in zee.

Tegenwoordig zijn er tal van andere mogelijkheden, die wellicht gunstiger voor je zijn. Zo kun je je auto op een veilingsite aanbieden of aan een online schadeautobedrijf verkopen. Om de juiste keus te kunnen maken, is het belangrijk dat je weet hoe een autohandelaar te werk gaat. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Hoe gaat een autohandelaar te werk?

Een autohandelaar wordt vaak vergeleken met een autodealer, terwijl er belangrijke verschillen zijn. Een autodealer koopt auto’s bij de fabrikant of via een importeur. Hij heeft vaak een naam hoog te houden en vertegenwoordigt een bepaald automerk. Een autohandelaar daarentegen is, zoals de naam al suggereert, puur gericht op de handel en het verkopen van auto’s. Hij wil auto’s zo goedkoop mogelijk inkopen en zo duur mogelijk verkopen. Dus zoekt de autohandelaar naar een bepaald type auto waar hij de hoogste winstmarge op kan behalen.

Het liefst neemt hij auto’s over van leasebedrijven of koopt hij wagens met lichte schade bij verzekeringen of veilinghuizen. Ook auto’s die de garage niet meer wil hebben, belanden bij de autohandelaar. Door enkele kleine verbeteringen aan te brengen, kan de handelaar de prijs verhogen om zo zijn marge te vergroten. Denk aan nieuwe banden, een grondige poetsbeurt, een nieuwe distributieriem of APK. Zo krikt hij de verkoopprijs van de auto in korte tijd op.

Zijn doel is om de auto snel door te verkopen. Hoe langer een auto immers stil staat, hoe meer waarde hij verliest. De autohandelaar zal dus niet snel kiezen voor moeilijk verkoopbare merken of auto’s die om wat voor reden dan ook weinig aantrekkelijk zijn voor kopers.

Voordelen van Autodirectdeal.nl

  • Altijd gegarandeerd de beste prijs!

  • Gratis taxatie bij u voor de deur!

  • Direct het geld op uw rekening!

  • Gratis ophaalservice in het hele land!

  • Alle administratie direct in orde!

  • Binnen 24 uur is alles geregeld!

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Waarom wil een autohandelaar je auto niet kopen?

Een autohandelaar bij wie jij je auto wil inruilen voor een andere auto biedt je lang niet altijd de beste deal. Om bovengenoemde redenen is jouw oude auto mogelijk niet zo interessant voor hem, maar hij wil wel graag zijn eigen auto aan jou verkopen en begrijpt dat dat alleen kan als jij je oude auto voor een redelijke prijs kwijt kan.

Jouw oude auto zal niet zelden een verborgen gebrek hebben waar jijzelf ook nog niets vanaf weet. De autohandelaar zal het probleem echter wel ontdekken en er iets aan willen doen.

Hij wil geen ontevreden klanten die binnen een half jaar op de stoep staan met een kapotte distributieriem of iets dergelijks. Dus er zijn bijna altijd reparatiekosten, die de handelaar bij het inruilbedrag meerekent. Daarnaast heeft hij niets aan een tweedehands auto waarop hij geen winst kan maken. Er moet dus ook nog een winstmarge worden meegerekend.

Alles bij elkaar kan dat betekenen dat jij niet het hoogste bedrag krijgt voor je oude auto. Voor jou persoonlijk is het veel voordeliger om je tweedehands auto op een andere manier van de hand te doen, bijvoorbeeld door een online auto-inkoper in de arm te nemen.

Waarom is Autodirectdeal een betere keus?

Een autohandelaar wil vooral dat je een auto bij hem koopt. Hij is dus in de eerste plaats niet bezig met een goede deal voor jouw oude auto. Dat zijn wij wel. Sterker nog, wij garanderen je het hoogste bod.

Ons doel is niet om jou een auto te verkopen, maar om een goede tweedehands auto in te kopen en een tevreden klant achter te laten. Daarvoor gaan wij ver. We komen je auto in het hele land gratis ophalen, zorgen voor het vrijwaringsbewijs en regelen het hele proces van A tot Z.

De plaatselijke autohandelaar heeft ongetwijfeld net als wij het beste met je voor, maar heeft simpelweg een andere handelswijze. Daarom is hij niet de aller geschiktste persoon om je auto aan te verkopen. Zeker niet, als je weet dat je bij ons een hoger bod zult krijgen. Kies daarom altijd voor Autodirectdeal. Dan kun je straks een nog mooiere auto terug kopen.

Autohandelaar

Tevreden klanten

Tientallen tevreden klanten gingen u voor. Zij profiteerden van de hoogste prijsgarantie. U ook? Vraag dan nu een taxatie aan.

Snel duidelijkheid

Onze specialisten nemen snel na uw aanvraag contact op. Telefonisch nemen we met u alle opties door. Waarna u zelf kunt kiezen of het aanbod aantrekkelijk is voor u. Zo heeft u snel duidelijkheid.