Sloopauto verkopen? Regel het online

4 dingen waar u op moet letten

Uw sloopauto verkopen is niet ingewikkeld: U belt een sloperij en die neemt de auto mee. Dat is de gemakkelijkste optie, maar niet de meest lucratieve. Veel beter is het om de hulp in te roepen van een professional die meer in uw auto ziet dan een hoop oud ijzer. Bovendien neemt een deskundige veel werk uit handen.

  1. Taxatie van de sloopauto

U heeft al geconcludeerd dat uw auto rijp is voor de sloop. Vermoedelijk is hij total loss verklaard, wat niet veel meer wil zeggen dan dat repareren geen zin meer heeft. De schade van de auto is hoger dan de dagwaarde. Autodirectdeal kan bepalen wat de auto nog waard is en doet altijd een scherp bod waardoor u nog de maximale waarde uit uw auto haalt. Vaak is die hoger dan u denkt, omdat allerlei onderdelen toch nog hergebruikt kunnen worden. Daarnaast is er de oud ijzerprijs van ongeveer 16 cent per kilo. In totaal kunt u soms nog wel 1.500 euro krijgen voor uw sloopauto.

  1. Verkoop van uw sloopauto

Er zijn natuurlijk allerlei mogelijkheden om uw sloopauto online te verkopen, maar dat kan vaak lang duren. Simpelweg een demontagebedrijf of sloperij bellen is ook een optie, maar dan krijgt u vaak weer weinig geld voor de auto. Wij kunnen u helpen om enerzijds de beste prijs voor uw sloopauto te krijgen en anderzijds ervoor te zorgen dat het hele proces geen maanden in beslag neemt.

  1. Papierwerk

Bij de verkoop van een sloopauto komt vaak veel papierwerk kijken. Het belangrijkste is de vrijwaringsverklaring. Die zorgt ervoor dat u bent vrijgesteld van apk en geen wegenbelasting of autoverzekering meer hoeft te betalen. Ook het uitschrijven van het kenteken is belangrijk. Wij zullen altijd zorgen dat alle administratieve zaken in orde zijn.

  1. Ophaalservice

Als de taxateur is langs geweest, de hele papierwinkel in orde is gemaakt en u de vergoeding heeft ontvangen moet de auto natuurlijk nog weg. Zeker als hij niet meer rijdt, bent u blij als iemand hem ophaalt. Ook dat is een taak die Autodirectdeal als tussenpersoon voor u regelt. Zo hoeft u zelf maar weinig te doen en haalt u het maximale uit uw sloopauto.