Sloopauto verkopen: zo krijgt u de beste prijs

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Een sloopauto verkopen, het lijkt ingewikkelder dan het is. Er zijn online talloze sloop- en demontagebedrijven te vinden die u alleen maar hoeft te bellen. Maar er is er maar één die de hoogste prijs garandeert: dat is Autodirectdeal. Daarnaast werken we vanzelfsprekend met een ervaren, door het RDW erkend demontagebedrijf, dat snel, efficiënt en klantvriendelijk werkt.

Wanneer is een auto total loss?

Allereerst is het van belang dat we de waarde van uw sloopauto achterhalen. U wilt snel een sloopauto verkopen, maar tegelijkertijd ook de beste prijs ontvangen voor uw wagen. Om daar meer inzicht in te krijgen is het belangrijk te begrijpen wat total loss precies betekent.

Uw auto is een sloopauto, omdat hij total loss is verklaard. Dat kan betekenen dat hij technisch total loss is, wat wil zeggen dat hij niet meer kan worden gerepareerd. Wat ook kan is dat hij economisch total loss is. Dat houdt in dat hij weliswaar gerepareerd kan worden, maar dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde. Slopen is dan voordeliger.

Hoe wordt de waarde bepaald?

De waarde van uw sloopauto hangt simpelweg af van een viertal factoren. Ten eerste is er natuurlijk het bouwjaar van uw auto: hoe ouder de auto, hoe minder hij waard is. Hetzelfde geldt voor de tweede factor, de kilometerstand. Auto’s verminderen in waarde naar mate ze meer hebben gelopen.

Een derde aspect is het aantal bruikbare onderdelen. Brengt de motor nog wat op? Is er nog een accu die kan worden verkocht? Tenslotte zijn er nog de overige accessoires die de waarde van uw sloopauto verhogen. Hieronder vallen onder meer een goed functionerende airconditioning of een paar autostoelen, die nog geld opleveren. Daarnaast is er de vaste kiloprijs voor oud ijzer. In totaal kan de waarde van uw sloopauto gemakkelijk oplopen tot honderden euro’s.

Voordelen van Autodirectdeal.nl

  • Altijd gegarandeerd de beste prijs!

  • Gratis taxatie bij u voor de deur!

  • Direct het geld op uw rekening!

  • Gratis ophaalservice in het hele land!

  • Alle administratie direct in orde!

  • Binnen 24 uur is alles geregeld!

Direct een gratis taxatie ontvangen?

Wilt u net als velen voor u gegarandeerd de beste prijs voor uw auto? Laat het dan nu weten. We kunnen morgen nog voor uw deur staan.

Hoe zit het met de papieren?

Uw sloopauto staat vermoedelijk nog ingeschreven bij het RDW. Daardoor bent u verplicht wegenbelasting te betalen en een apk te laten uitvoeren. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Daar zorgen wij voor. Op het moment dat wij de auto meenemen, ontvangt u van ons het vrijwaringsbewijs. Daarmee bent u vrijgesteld van apk en wegenbelasting.

U moet er wel rekening mee houden dat u zelf de autoverzekering moet stopzetten. Het zou zonde zijn als die premies blijven doorlopen, terwijl u de auto al lang niet meer heeft. Verder kan het zijn dat u het kenteken- of overschrijvingsbewijs kwijt bent. Dat is op zich geen probleem, maar wel belangrijk om te vermelden. Wij vragen dan bij het RDW een demontagecode aan. U hoeft dan geen nieuw kentekenbewijs aan te vragen.

Een sloopauto verkopen: hoe gaat dat?

Zoals het voor zoveel dingen geldt: Een sloopauto verkopen is niet zo ingewikkeld, je moet alleen even weten hoe het moet. Als u contact met ons heeft opgenomen, gaan wij in de eerste plaats de auto taxeren. Op basis van bovengenoemde aspecten bepalen we de waarde van de sloopauto. Gaat u akkoord met de voorgestelde vergoeding dan overhandigen wij u het bedrag contant. U ontvangt direct het vrijwaringsbewijs en wij nemen de auto mee. Dit hele proces kan binnen 24 uur geregeld zijn.

De voordelen van Autodirectdeal?

  • Wij bieden u gegarandeerd de beste prijs. Krijgt u ergens anders een beter bod, laat het ons weten en wij bieden een hoger bedrag.
  • In heel Nederland komen wij uw sloopauto gratis ophalen. U hoeft dus niet met uw kapotte wagen op pad. U hoeft geen sleepauto te regelen. Wij nemen gewoon uw auto mee.
  • Wij kunnen alles binnen 24 uur afhandelen. Niemand heeft graag heel lang een sloopauto voor de deur staan. Daarom komen wij razendsnel in actie, zodat u direct van uw auto bent verlost.

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Zo gaat Autodirectdeal te werk

Om te bepalen wat de waarde van uw sloopauto is, kunt u het best een afspraak maken met een taxateur van Autodirectdeal. Die zal de waarde van uw sloopauto vaststellen. Daarbij kijkt hij niet enkel naar de kilometerstand of de gebruiksschade, maar controleert hij bijvoorbeeld ook of de motor nog goed loopt en of kleine mankementen toch nog te repareren zijn. Zo’n taxatie duurt hooguit een half uur.

Mogelijk maakt een testrit deel uit van het taxatieproces. Daarna zal Autodirectdeal een bod uitbrengen en de verdere afhandeling voor zijn rekening nemen. Gaat u akkoord met het bod dan gaat het snel. Autodirectdeal zorgt voor het vrijwaringsbewijs, haalt de auto op en betaalt de afgesproken prijs. Met zo min mogelijk moeite krijgt u zo de allerbeste prijs voor uw auto.

Autogegevens

Gratis taxatie

Direct geld

Tevreden klanten

Tientallen tevreden klanten gingen u voor. Zij profiteerden van de hoogste prijsgarantie. U ook? Vraag dan nu een taxatie aan.