Uw schade-auto verkopen: zo werkt dat

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Uw schade-auto verkopen: zo werkt dat

Uw schade-auto verkopen: zo werkt dat

Uw auto heeft schade en nu wilt u hem verkopen. Het liefst voor een zo goed mogelijke prijs, maar dat is lastig zelf te bepalen. Is de auto bijvoorbeeld nog te repareren of is de schade daarvoor te groot? Autodirectdeal helpt u om de juiste keus te maken.

Een schade-auto is nog geen sloopauto. Dat hangt af van de omvang van de schade: is het motorblok aan vervanging toe, heeft u een klein deukje of is er flinke blikschade? Het speelt een grote rol in de bepaling van de reparatiekosten. Of de auto vervolgens rijp is voor de sloop hangt af van de dagwaarde van de auto versus het schadebedrag. Autodirectdeal achterhaalt direct voor u de actuele waarde van uw auto en maakt een vergelijking met de reparatiekosten. Zijn die kosten hoger dan de dagwaarde dan is uw auto een sloop-auto.

Schade-auto verkopen
Als uw auto toch total-loss blijkt, kunt u de auto waarschijnlijk het best verkopen mét schade. Volg deze vijf stappen en krijg de beste prijs voor uw auto.

 1. Autodirectdeal
  U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan om uw schade-auto te verkopen. U belt een automonteur, laat hem de schade ramen, probeert de dagwaarde van uw auto te achterhalen en regelt zelf de bijbehorende administratie. Maar dat kost veel tijd en u weet nooit of u wel een goede deal sluit. Daarom loont het om Autodirectdeal om hulp te vragen. Wij garanderen dat we de hoogste prijs bieden voor uw schade-auto, we bepalen de waarde én zorgen voor de hele afhandeling van het verkoopproces. Zo hoeft u geen tijd te verspillen aan uw schade-auto, maar krijgt u wel de beste deal.
 1. Taxatie
  Het belangrijkste is dat u achterhaalt wat de waarde is van uw schade-auto. Als die lager is dan de reparatiekosten, dan zit er maar één ding op: verkopen. Vergeet niet dat de waarde van uw auto door meer wordt bepaald dan de kilometerstand en het bouwjaar. Als uw auto wordt gesloopt dan tellen ook zaken als de waarde van de autoradio en de airco.
 1. Niet repareren
  Veel mensen zijn geneigd om bij twijfel te kiezen voor repareren. Ze vinden het vaak zonde om de auto weg te doen. Toch is dat meestal niet de beste optie. De auto verkopen inclusief de schade is achteraf vaak een betere keus. Wij adviseren u over uw opties en zorgen dat u de beste beslissing neemt.
 2. Afhandeling verkoop schade-auto
  Heeft u uiteindelijk besloten om de auto toch van de hand te doen dan is het van belang dat u de hoogste prijs krijgt. Bij Autodirectdeal bieden wij u die garantie. Door onze kennis en ervaring regelen wij de beste deal voor uw auto. Vindt u ergens een betere deal? Laat het ons dan weten!
 1. Administratie
  Uw schade-auto moet worden uitgeschreven en ook de rest van de administratie moet worden geregeld. Daar heeft u zelf waarschijnlijk weinig zin in. Gelukkig doet Autodirectdeal het graag voor u. We regelen onder meer een vrijwaringsbewijs, zodat u bent vrijgesteld van wegenbelasting en apk. Zo bent u zelf weinig tijd kwijt, maar is het wel allemaal goed geregeld.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Interessant

Laaste nieuws

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?

Dieselauto kopen of niet?