Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Diesel » Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Bezitters van oudere dieselauto’s betalen sinds 2020 extra belasting voor de uitstoot van fijnstof. Hiermee wil je overheid het rijden van oude dieselauto’s minder aantrekkelijk maken.

Met het verkopen van je dieselauto hoef je deze toeslag niet te betalen en ontvang je daarnaast een goede prijs voor je auto. Bij Autodirectdeal.nl krijg je een betere pijs voor je oude dieselauto dan bij een garage of de autodealer. Daarnaast werkt het taxeren van je auto snel en eenvoudig. Waar wacht je nog op? Dit is het moment om afscheid te nemen van je oude dieselauto!

Welke dieselauto’s betalen belasting?

De dieselauto belasting betekent dat je als bezitter van een dieselauto zomaar meer dan €200 per jaar kan gaan betalen. Hoeveel je precies betaalt hangt af van de uitstoot van je auto. De regel geldt in ieder geval voor dieselauto’s met een uitstoot van 5 milligram per kilometer en een uitstoot van 10 milligram per kilowattuur (kWh).

dieselauto belasting

Verder geldt deze dieselauto belasting ook op auto’s met een gesloten roetfilter of een retrofit roetfilter. Voertuigen van 10 jaar of ouder stoten vaak veel fijnstof uit. Toch komt het ook voor dat jongeren modellen veel fijnstof uitstoten. 

Verkoop nu je dieselauto bij Autodirectdeal.nl

Wil je jouw dieselauto zo snel mogelijk verkopen? Dan heb je bij Autodirectdeal.nl de mogelijkheid om de waarde van je auto te taxeren. Maak vervolgens een afspraak met een van de medewerkers. Deze komt bij je langs om de precieze waarde van je dieselauto te bepalen. Vervolgens maak je de verkoop direct officieel.

Zo regel je de verkoop van je oude dieselauto snel en eenvoudig. Daarnaast voorkom je dat je extra belasting betaalt over je auto. Vraag nu een offerte aan en ontdek welke prijs je voor jouw oude dieselauto kunt krijgen!

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?