Schade-auto inruilen: 3 zaken om rekening mee te houden

Wie zijn schade-auto inruilt maakt vaak een goede keus. De meeste mensen zijn namelijk geneigd om de auto te laten repareren ondanks aanzienlijke schade. Ze vinden het zonde om de auto weg te doen en denken dat de reparatiekosten niet zo hoog zullen zijn. Dat valt vaak tegen. In veel gevallen is het voordeliger om de auto in te ruilen inclusief de schade.

Reparatiekosten versus dagwaarde bij inruil auto

Hoe graag u ook in uw eigen auto zou willen blijven rijden, soms is het gewoon niet meer de moeite waard. Mogelijk heeft u zware blikschade door een ongeval of is de motor na honderdduizenden kilometers aan vervanging toe. Of het een goed idee is om de auto in te ruilen met schade hangt af van de dagwaarde minus de reparatiekosten. De dagwaarde van uw auto hangt af van een aantal zaken. Denk aan de kilometerstand, de leeftijd van de auto, de staat van de auto en de waarde van de accessoires als de autoradio of de airco. Het kan zijn dat uit een analyse van al deze factoren blijkt dat het niet meer de moeite is om de auto zelf te repareren. Wij kunnen u dan helpen met het inruilen van de auto.

Belang taxatie als u auto met schade inruilt

Een goede taxatie is van groot belang om de waarde te bepalen. Het is lastig om zelf de waarde van de auto vast te stellen. Daar kunt u veel beter een expert van Autodirectdeal voor vragen. Wij zijn experts op het gebied van auto-taxaties en kunnen met behulp van een uitgebreide analyse vaststellen wat de waarde van de auto is zonder en met schade. U kunt dan zelf bepalen wat uw voorkeur heeft. Wij zullen verder de hele inruil voor u organiseren. Het voordeel is dat u de beste prijs krijgt en dat u geen tijd kwijt bent met het hele inruilproces.

Mededelingsplicht bij inruilen auto

De schade aan een auto is soms heel klein of niet zichtbaar voor de taxateur. Denk aan een storingslampje dat pas gaat branden als u enige tijd rijdt. Weet dat u als verkopende partij een meldingsplicht hebt. Wanneer u op de hoogte bent van een bepaald mankement en de kopende partij is dat niet dan bent u verplicht daar melding van te maken. Verkoopt u de auto toch en komt de koper er na enkele weken achter dat u verborgen gebreken niet heeft gemeld dan kunt u juridisch in de problemen komen.

Laat een reactie achter