Sloopauto verkopen: 4 dingen waar u op moet letten

Uw sloopauto verkopen is niet ingewikkeld: U belt een sloperij en die neemt de auto mee. Dat is de gemakkelijkste optie, maar niet de meest lucratieve. Veel beter is het om de hulp in te roepen van een professional die meer in uw auto ziet dan een hoop oud ijzer. Bovendien neemt een deskundige veel werk uit handen.

  1. Taxatie van de sloopauto

U heeft al geconcludeerd dat uw auto rijp is voor de sloop. Vermoedelijk is hij total loss verklaard, wat niet veel meer wil zeggen dan dat repareren geen zin meer heeft. De schade van de auto is hoger dan de dagwaarde. Autodirectdeal kan bepalen wat de auto nog waard is en doet altijd een scherp bod waardoor u nog de maximale waarde uit uw auto haalt. Vaak is die hoger dan u denkt, omdat allerlei onderdelen toch nog hergebruikt kunnen worden. Daarnaast is er de oud ijzerprijs van ongeveer 16 cent per kilo. In totaal kunt u soms nog wel 1.500 euro krijgen voor uw sloopauto.

Wat dan die waarde bepaalt? Uiteraard is de kilometerstand cruciaal. Staat er meer dan 300.000 kilometer op de teller dan is een auto doorgaans total-loss, maar er zijn meer factoren die een rol spelen. Ook het bouwjaar is van invloed. Logischerwijs geldt: hoe ouder de auto, hoe lager de waarde. Ook de staat van de auto en bruikbare onderdelen als airco, rempedalen of autoradio zijn bepalend voor de waarde.

  1. Verkoop van uw sloopauto

Er zijn natuurlijk allerlei mogelijkheden om uw sloopauto online te verkopen, maar dat kan vaak lang duren. Simpelweg een demontagebedrijf of sloperij bellen is ook een optie, maar dan krijgt u vaak weer weinig geld voor de auto. Wij kunnen u helpen om enerzijds de beste prijs voor uw sloopauto te krijgen en anderzijds ervoor te zorgen dat het hele proces geen maanden in beslag neemt. Autodirectdeal neemt u veel werk uit handen. Sterker nog, u hoeft alleen maar te bellen en dan voeren wij het hele verkoopproces van A tot Z uit. Wel zo handig!

  1. Papierwerk

Bij de verkoop van een sloopauto komt vaak veel papierwerk kijken. Het belangrijkste is de vrijwaringsverklaring. Die zorgt ervoor dat u bent vrijgesteld van apk en geen wegenbelasting of autoverzekering meer hoeft te betalen. Ook het uitschrijven van het kenteken is belangrijk. Wij zullen altijd zorgen dat alle administratieve zaken in orde zijn. Het is dan in één keer geregeld zonder dat u zelf steeds weer opnieuw een papiertje moet opsturen.

  1. Ophaalservice

Als de taxateur is langs geweest, de hele papierwinkel in orde is gemaakt en u de vergoeding heeft ontvangen moet de auto natuurlijk nog weg. Zeker als hij niet meer rijdt, bent u blij dat iemand hem ophaalt. Ook dat is een taak die Autodirectdeal als tussenpersoon voor u regelt. Op het moment dat het u uitkomt op een plaats die u schikt, zal een van onze medewerkers langskomen om uw auto mee te nemen. Zo hoeft u zelf nog maar weinig te doen en haalt u gegarandeerd het maximale uit uw sloopauto.

Laat een reactie achter