De airco stinkt: compressor kapot?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » De airco stinkt: compressor kapot?

De airco stinkt: compressor kapot?

In een land dat steeds warmer wordt door klimaatverandering is een airco onontbeerlijk. Weinig vervelender dan dat het buiten 30 graden is, terwijl je airco kapot is. Of wat ook voorkomt: de airco geeft een vervelende geur af, omdat schimmels en bacteriën zich hebben genesteld in de verdamper.

De verdamper zit op een donkere plek en wordt vochtig door condens uit de buitenlucht. Daardoor hebben schimmels en bacteriën vrij spel en krijg je die vieze geur in je auto. Het is bovendien ongezond om lange tijd bloot te worden gesteld aan schimmels. Gelukkig is er eenvoudig iets aan te doen. Voor een paar tientjes kan een autobedrijf het systeem reinigen. Wil je schimmelvorming voorkomen, zet dan tien minuten voor je aankomt op plaats van bestemming de airco uit, zodat de verdamper goed kan drogen. Dat wil nog weleens helpen.

De airco kapot: tijd om de compressor te vervangen.

Het kan natuurlijk ook dat je airco helemaal niet meer werkt of nog maar een heel klein beetje. Mogelijk is dan de compressor kapot. Dat betekent een dure reparatie. De kosten kunnen oplopen tot wel duizend euro. Niet alleen moet de compressor worden vervangen, het hele systeem dient te worden doorgespoeld. Het kan tenslotte ook nog zo zijn dat de verdamper kapot is. Dat is eveneens een duur grapje. Vervanging kost zo’n 800 euro, vooral omdat het hele dashboard moet worden gedemonteerd. Dat maakt het een arbeidsintensieve reparatie.

In beide gevallen kan het zijn dat je auto de kosten niet meer waard is en dat je beter afscheid kunt nemen van je wagen. Wend je dan tot Autodirectdeal. Wij zorgen ervoor dat je de hoogste prijs krijgt voor je auto en dat alles geregeld wordt. We halen je wagen op en leveren het vrijwaringsbewijs. Zo hoef je niet allerlei garages te vergelijken en te zoeken naar de beste deal. Wel zo handig.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?