Schokdempers kapot: wanneer ga je ze niet meer vervangen?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Schokdempers kapot: wanneer ga je ze niet meer vervangen?

Schokdempers kapot: wanneer ga je ze niet meer vervangen?

Iedere auto heeft schokdempers. Normaal gesproken gaan schokdempers niet kapot en een heel autoleven mee, maar ze zijn wel aan slijtage onderhevig. Vaak is de auto dan al zo oud dat je hem wellicht beter kunt verkopen.

Een auto heeft schokdempers om de vering af te remmen. Je hebt vering om de schokken op te vangen als je door kuiltjes of over bulten rijdt. Anders zou je ieder hobbeltje voelen. Om te voorkomen dat je blijft veren, zijn er schokdempers. Die slijten door de jaren heen. Dat is lastig te merken, omdat het zo langzaam gaat.

Gelukkig kun je zelf testen of je schokdempers kapot zijn. Druk hard op een van de hoeken van de auto. Als de wagen dan blijft deinen weet je dat de schokdemper kapot of versleten is. Probeer hem nooit zelf te vervangen, maar laat het aan een specialist over. De kosten zijn afhankelijk van het merk en type auto. Je laat ze altijd per twee vervangen. Wil je twee nieuwe voordempers dan zal dat ongeveer 300 tot 700 euro kosten.

Nieuwe schokdempers niet meer de moeite waard

Heeft je auto al meer dan 150.000 kilometer gereden en is het voortaan een oud beestje dan is zo’n dure reparatie vaak niet meer de moeite waard. Je kunt hem dan het beste inruilen. Maar hoe zorg je ervoor dat je de beste prijs krijgt voor je auto? Autodirectdeal biedt uitkomst. Wij werken door heel Nederland en garanderen de hoogste prijs.

We komen je auto gratis taxeren en ophalen waar je ook woont. Bovendien regelen we de vrijwaringspapieren voor je. Geen gedoe met het vergelijken van garages, die ver weg zijn en niet direct zaken willen doen. Bij Autodirectdeal kan alles binnen 24 uur zijn geregeld. Dan kun je lekker op zoek naar een nieuwe auto mét goede schokdempers.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?