Brandstofpomp kapot: wat te doen?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Brandstofpomp kapot: wat te doen?

Brandstofpomp kapot: wat te doen?

De brandstofpomp is een cruciaal onderdeel van de motor. De pomp zorgt ervoor dat de brandstof uit de tank in de motor terechtkomt. Dat er een defect is aan de brandstofpomp merk je soms niet direct.

Wat zijn de symptomen van een kapotte brandstofpomp?

  1. Jankend geluid
    Een van de eerste symptomen is een jankend geluid. Normaal gesproken hoor je van de brandstofpomp alleen een zacht gebrom. Is de pomp oud of versleten dan kan hij een hoog jankend of huilend geluid produceren.
  2. Moeilijk of niet starten
    Een oude brandstofpomp hoeft niet direct kapot te gaan. Waarschijnlijk verliest hij langzaam aan kracht. Door een gebrek aan voldoende druk kan het zijn dat je auto moeilijker start en dat je meerdere pogingen nodig hebt voor je weg kunt rijden.
  3. Prestatieproblemen
    Allerlei problemen kunnen een slecht werkende brandstofpomp als oorzaak hebben. De lage druk verstoort de lucht-brandstofverhouding, waardoor er een verlies aan vermogen en versnelling kan optreden. Ook kan het brandstofverbruik omhoog gaan en uiteindelijk kan de motor uitvallen.

Meestal vermindert de kracht van de brandstofpomp door veelvuldig gebruik. Net als met veel auto-onderdelen is vervanging na een aantal kilometer niet te vermijden. Een andere reden dat de brandstofpomp kapot gaat, is omdat je de tank vaak voor minder dan een kwart vol hebt. Dat is dus iets waar je zelf wat aan kunt doen.

Wanneer is het repareren van een kapotte brandstofpomp niet meer de moeite?

De reparatie of vervanging van de brandstofpomp is erg duur en omdat ouderdom meestal de oorzaak is, is het ook vaak niet de moeite waard. Als je auto er honderdduizenden kilometers op heeft zitten dan kun je er misschien beter voor kiezen om hem naar de sloop te brengen en een mooie nieuwe wagen terug te kopen.

Autodirectdeal kan je daar bij helpen. Wij zijn momenteel leidend als het gaat om online bedrijven voor sloop– en schadeauto’s. We garanderen de hoogste prijs en handelen het hele proces binnen 24 uur af. Dat gaat dus veel sneller dan een autoreparatie en je krijgt ook nog een mooi geldbedrag toe. Neem snel contact met ons op, zodat we direct bij je langs kunnen komen.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?

Dieselauto kopen of niet?