Distributieriem vervangen: een dure grap of tijd voor een andere auto?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Distributieriem vervangen: een dure grap of tijd voor een andere auto?

Distributieriem vervangen: een dure grap of tijd voor een andere auto?

Wie een tweedehands auto koopt, krijgt vaak het advies om de distributieriem in de gaten te houden. Na 100.000 tot 150.000 kilometer dient de distributieriem vervangen te worden. Het is reden voor veel mensen om de auto vlak daarvoor te verkopen, omdat de kostbare reparatie niet meer de moeite waard is.

Waarom moet je de distributieriem vervangen?

Je kunt de vervanging van de distributieriem niet te lang uitstellen, want dan knapt hij en treedt er meestal onherstelbare motorschade op. Als de riem breekt, stopt de motor direct. Behalve dat het erg vervelend is om langs de kant van de weg stil te staan, is het ook heel slecht voor de motor. Voorkomen is beter dan genezen in dit geval. De vervanging van de riem kost 300 tot 1.000 euro afhankelijk van het merk en model van je auto. Zeker bij dieselauto’s lopen de kosten op.

Wat doet de distributieriem?

De distributieriem regelt de samenwerking tussen de krukas en de nokkenas van de auto. Hij zorgt voor de aandrijving van de motor. Er komt veel kracht op de riem te staan en hij draait in hetzelfde tempo als het toerental van de auto. Hoewel de riem is gemaakt van zeer sterk kunststof dat bovendien is versterkt met glasvezel en een teflon coating treedt er toch slijtage op. Vandaar dat vervanging na maximaal 150.000 kilometer noodzakelijk is.

Wanneer kun je beter een andere auto kopen?

Maar is het nog interessant om misschien wel duizend euro reparatiekosten te betalen voor een auto die al zoveel kilometer heeft gelopen? In veel gevallen kun je je wagen beter laten ophalen door een sloop- en schadeautobedrijf. Autodirectdeal is dan de beste optie. Wij hebben een uitstekende staat van dienst én we garanderen je de hoogste prijs voor je auto. Zo ben je niet alleen in 24 uur tijd van je oude wagen verlost, maar heb je ook alvast een mooi bedrag om een nieuwe te kopen.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?