Versnellingsbak automaat kapot: repareren of auto verkopen?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Versnellingsbak automaat kapot: repareren of auto verkopen?

Versnellingsbak automaat kapot: repareren of auto verkopen?

Een van de vervelendste dingen die kapot kan gaan aan je auto is de versnellingsbak, zeker bij een automaat. De kosten voor reparatie kunnen oplopen tot wel 7.500 euro. De vraag is of je auto dat nog waard is of dat je hem beter kunt inruilen.

Wat zijn de signalen dat je versnellingsbak kapot gaat?

Een automaat is niet direct kapot. Meestal zijn er al signalen, voordat de versnellingsbak definitief uitvalt. Een van de duidelijkste symptomen dat er iets aan de hand is met je automaat zijn bijgeluiden: hoor je gerammel of geratel of een anderszins vreemd geluid dan kun je je auto het best zo snel mogelijk laten nakijken om erger te voorkomen. Het kan zijn dat de tandwielen versleten zijn. Dit zorgt vaak voor geluid. Ook is het mogelijk dat er te veel olie in je automaat komt. Dat kan leiden tot storingen, schuimen of vloeistofverlies. Een van de eerste signalen dat er iets mis is, is wanneer de auto niet meer ‘kruipt’ als de versnellingsbak warm is en daarna met een schok wegrijdt.

Hoe kun je je motor laten repareren?

Als er iets mis is met je automaat zijn er drie mogelijke oplossingen: reviseren, repareren of vervangen. Is er een concreet probleem dan is repareren het slimst. Het gaat immers om één specifiek mankement. Is je automaat kapot vanwege slijtage dan kan reviseren een mogelijkheid zijn. Daarbij worden alle onderdelen die versleten zijn vervangen. Valt er echt niets meer te redden dan kun je overgaan tot vervanging, maar weet wel dat de reparatie in de duizenden euro’s gaat lopen en de vraag is of je oude beestje dat nog waard is.

Grote kans dat het financieel veel voordeliger is om je auto te verkopen aan een sloop- en schade-autobedrijf, zoals Autodirectdeal. Autodirectdeal garandeert je niet alleen de allerhoogste prijs voor je auto, het neemt ook alle zorg uit handen. Waar je ook woont, Autodirectdeal komt je auto halen, rekent af en regelt dat je auto wordt uitgeschreven. Je bent zo veel sneller klaar én het kost minder.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?