Turbo kapot: laat je hem nog vervangen?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Turbo kapot: laat je hem nog vervangen?

Turbo kapot: laat je hem nog vervangen?

De turbo is cruciaal voor de prestaties van je motor. Hij zorgt voor de aanvoer van extra lucht, waardoor de motor meer zuurstof krijgt en de prestaties verbeteren. Als de turbo kapot gaat, kan een garage je zeker helpen, maar het gaat je veel geld kosten. De vraag is of je auto dat nog waard is.

Wat doet de turbo?

De turbo wordt aangedreven door uitlaatgassen en zorgt voor een betere brandstofverbranding. Zo presteert je motor beter, terwijl de cilinders gelijk blijven. Een kleinere motor met turbo is dan ook even krachtig als een grotere motor zonder. De turbo werkt niet direct optimaal. Er zijn voldoende uitlaatgassen nodig. Daarvoor moet de motor even opwarmen. De tijd tussen het moment dat je de auto start en dat de turbo goed werkt, noemen we het turbogat. Steeds meer moderne auto’s hebben een geautomatiseerde uitlaatgasstroom, waardoor dit proces stabieler verloopt.

Wil je dat je turbo lang meegaat, zorg dan dat de turbo-as goed gesmeerd blijft. Deze as maakt 220.000 toeren per minuut en kan alleen goed blijven functioneren bij voldoende doorsmering. Zelf kun je de levensduur van je turbo verlengen door de motor eerst op temperatuur te laten komen. Dat doe je door hem kort voor vertrek even stationair te laten draaien. Laat hem ook na een lange autorit afkoelen door hem weer stationair te laten lopen.

Hoe merk je dat er iets mis of kapot is aan de turbo?

Ben je bang dat er iets mis is met je turbo? Dat merk je doordat je auto meer olie verbruikt dan normaal en doordat er meer rook uit de uitlaat komt. Ook zul je merken dat de motor minder kracht heeft. Deze drie signalen kunnen ook op een ander probleem wijzen, maar hebben mogelijk met een niet of slecht functionerende turbo te maken. Laat je auto dus vooral even controleren.

Is je turbo inderdaad kapot dan heb je wel een beetje een probleem. Het onderdeel vervangen is namelijk peperduur. Het kost duizend tot tweeduizend euro, afhankelijk van het model van je auto. Omdat een kapotte turbo normaal gesproken pas voorkomt bij auto’s die al op leeftijd zijn, wordt niet zelden besloten om de auto naar de sloop te brengen. Zit jij ook met dit dilemma neem dan snel contact op met Autodirectdeal. Wij helpen je graag verder. Ons bod is gegarandeerd het hoogst en we halen je auto gratis op, mocht je besluiten hem te verkopen.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?