Remt je auto niet goed, dan zijn mogelijk de rem of remblokken kapot

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Remt je auto niet goed, dan zijn mogelijk de rem of remblokken kapot

Remt je auto niet goed, dan zijn mogelijk de rem of remblokken kapot

Hoe snel je remblokken verslijten, hangt af van je gebruik. Het werkt hetzelfde als de remblokjes op je fiets: iedere keer als je remt, slijt er een miniem laagje af. Langzaam worden de blokjes dus steeds dunner tot ze op een zeker moment aan vervanging toe zijn. Dan is het tijd om direct een garage op te zoeken.

Rijd je veel door de stad en rem je dus vaak dan slijten de remblokken sneller dan wanneer je vooral lange afstanden rijdt en het rempedaal veel minder vaak indrukt. Hoe goed je remmen nog zijn, kun je niet zelf achterhalen. Dat moet je aan een specialist overlaten.

Bezuinig nooit op de remblokken

Bij de jaarlijkse keuring worden de remblokken getest. Zijn ze te dun om nog een jaar mee te gaan dan zul je de opdracht krijgen om ze te laten vervangen. Je vervangt ze per twee dus óf de twee voorste remblokjes vernieuw je in één keer óf de twee achterste blokken.

Hoor je een schurend geluid bij het remmen dan is dat een signaal dat je remblokjes versleten zijn. Je remt dan met staal op staal, omdat de tussenlaag verdwenen is. Dat is slecht voor de remschijven. In sommige auto’s gaat er dan ook een waarschuwingslampje branden als dit het geval is. Het beste ga je dan direct naar een garage om de remblokjes te laten vervangen. Moeten remschijven en -blokjes allebei worden vernieuwd dan kost je dit zomaar 600 euro.

Veel geld, maar goede remmen zijn uiteraard noodzakelijk. Heb je al een oude auto dan kan het zijn dat je het niet meer ziet zitten om zo’n grote reparatie te laten uitvoeren. Je kunt je wagen dan ook laten ophalen door een sloopbedrijf. Autodirectdeal is dan de beste keus. Wij hanteren een hoogste prijsgarantie, zodat je zeker weet dat je nergens anders een betere deal krijgt. Zoek dus niet langer, maar neem direct contact met ons op. We komen je auto gratis ophalen en regelen de vrijwaringspapieren voor je. Zo ben je in één keer klaar.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?

Dieselauto kopen of niet?