Het gevaar van een kapotte uitlaat: vervangen of niet?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Het gevaar van een kapotte uitlaat: vervangen of niet?

Het gevaar van een kapotte uitlaat: vervangen of niet?

Iedereen weet dat je niet moet blijven rijden met een kapotte uitlaat. Niet alleen maakt het veel lawaai als de knalpijp kapot is, er komen ook schadelijke stoffen vrij. Vervanging van de gehele uitlaat loopt echter flink in de papieren.

De uitlaat is een erg belangrijk onderdeel van de auto. De lange pijp dient om hete gassen af te voeren en om het geluid te dempen. De katalysator in de uitlaat zet bovendien schadelijke gassen om in een minder schadelijke variant. Net als elk auto-onderdeel kan ook een uitlaat verslijten. Je hoort het direct als je uitlaat kapot is. Je auto maakt dan plots veel meer geluid.

Soms kun je de gaatjes in je kapotte uitlaat dichten

Met name roest vormt een risico. Daardoor ontstaan er kleine gaatjes in het metaal. Zeker aan het eind van de pijp is die kans aanzienlijk, omdat daar meer condensvorming optreedt aangezien de gassen al deels zijn afgekoeld. Een paar kleine gaatjes kun je nog laten dichten met een speciale pasta, maar meestal wordt het na verloop van tijd toch weer erger en is de uitlaat in zijn geheel vervangen de enige oplossing. Goedkoop is dat niet. Een nieuwe uitlaat van voor tot achter kost algauw 650 tot 850 euro. Voor een nieuwe katalysator alleen al betaal je 500 euro.

Is dat nog de moeite waard vraag je je misschien af. Dat is een afweging die je zelf moet maken. Bevalt de auto verder nog heel goed dan kun je best een nieuwe uitlaat laten monteren, maar is het al een oud beestje met kleine mankementen dan is verkopen wellicht een betere optie. Zeker als je naar Autodirectdeal gaat. Je kunt online direct een taxatie aanvragen en wij garanderen je de beste prijs. We komen bovendien de auto gratis ophalen, zodat jij zo min mogelijk hoeft te doen en lekker op zoek kunt naar een nieuwe bolide.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?