Koppakking vervangen of auto naar de sloop?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Koppakking vervangen of auto naar de sloop?

Koppakking vervangen of auto naar de sloop?

Een lekke koppakking is een veel voorkomend probleem. Hoewel je niet direct stil komt te staan, is het toch een slecht idee om te blijven rijden met een defecte koppakking. Reparatie is echter erg prijzig dus in een aantal gevallen kun je beter naast de koppakking je hele auto vervangen.

Wat doet de koppakking?

De koppakking is simpelweg de afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop. Je kunt het vergelijken met de rubberen ring bij een weckpot, waardoor er geen lucht ontsnapt tussen het deksel en de pot. Door de koppakking kan er geen koelvloeistof of motorolie weglekken uit het motorblok. Verder zorgt de koppakking er voor dat de druk die de motor opbouwt om de wielen aan te drijven hoog genoeg blijft. Werkt de koppakking niet goed meer dan gaat je motor slechter lopen en kan er zelfs onherstelbare schade ontstaan.

Hoe merk je dat je een lekkende koppakking hebt en vervangen moet worden?

Er is een aantal symptomen waaraan je kunt merken dat er iets mis is met de koppakking. Zo zul je zien dat het koelwaterniveau terugloopt. Ook kun je motorolie aantreffen onder de auto. Er komt vaak meer rook uit de uitlaat dan normaal. Als je de motorkap opent zie je olie rondom het motorblok en aan de oliepeilstok zit een witachtige vloeistof.

De koppakking gaat niet zomaar kapot. Meestal is dat het gevolg van een ander probleem. Denk aan een slecht werkende waterpomp of verstopte radiator waardoor de motor te heet wordt. Ook te weinig olie of koelvloeistof kunnen leiden tot een kapotte koppakking.

Wanneer kun je je auto beter laten ophalen door een sloopbedrijf?

De vraag is: repareren of inruilen? Het vervangen van de koppakking kost minimaal 500 euro en kan oplopen tot 1.200 euro. Is je auto dat nog waard? Het is raadzaam om bij Autodirectdeal te informeren wat zij nog voor je auto bieden. Het voordeel is dat je bij ons de hoogste prijsgarantie krijgt, waardoor je niet verder hoeft te informeren bij andere sloopbedrijven. Bovendien komen wij de auto gratis bij je ophalen. Grote kans dat dit een veel aantrekkelijker alternatief is dan het vervangen van de koppakking.  

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?

Dieselauto kopen of niet?