Verstuivers kapot: direct allemaal vervangen?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Verstuivers kapot: direct allemaal vervangen?

Verstuivers kapot: direct allemaal vervangen?

Het komt vaak voor dat verstuivers kapot gaan. Niet gek, ze staan onder hoge druk. Soms merk je nauwelijks dat er een verstuiver kapot is, maar het kan ook zijn dat je direct ervaart dat de prestaties van je auto hard teruglopen. Één verstuiver vervangen is nog niet zo’n probleem, maar als je vier nieuwe nodig hebt, loopt de reparatie flink in de papieren.

Wat doet een verstuiver?

De verstuiver verstuift de brandstof in de motor. Daar wordt de benzine of diesel vermengd met zuurstof, zodat je auto kan rijden. Deze penvormige onderdelen spuiten onder hoge druk de brandstof in de motor. Het aantal verstuivers hangt samen met de hoeveelheid cilinders. Wanneer de verstuiver vervuild of versleten is zul je dat merken aan de motorprestaties. Optrekken gaat minder snel en je topsnelheid gaat omlaag. Waarschijnlijk gaat ook het lampje branden dat een motorstoring aangeeft. Een haperende motor, een brandstofgeur of een lager toerental zijn andere signalen dat er iets met je verstuiver aan de hand is.

Wat kost het vervangen van een verstuiver?

Het is belangrijk om direct naar een garage te gaan, omdat een kapotte verstuiver uiteindelijk kan leiden tot een gescheurde cilinder en een defecte motor. Voor één nieuwe verstuiver betaal je 200 tot 300 euro. Heb je vier cilinders en dus vier nieuwe verstuivers nodig dan ben je tot wel 1.200 euro kwijt. Als je een oude auto hebt, die misschien wel meerdere mankementen heeft, dan is het vaak een betere optie om de wagen op te laten halen door een schade- of sloopautobedrijf. Autodirectdeal helpt je graag verder. Vraag snel een taxatie aan en wij komen direct bij je langs. We bieden je gegarandeerd de beste prijs en regelen alle andere bijkomstigheden voor je. Zo ben jij snel van je auto verlost en kun je lekker op zoek naar een nieuwe. Handig, toch?!

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?

Dieselauto kopen of niet?