Aan motor vervanging toe: is repareren nog de moeite waard?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Aan motor vervanging toe: is repareren nog de moeite waard?

Aan motor vervanging toe: is repareren nog de moeite waard?

De motor is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een auto. Is hij kapot dan kom je geen centimeter meer vooruit. Maar motor vervanging is duur en soms niet meer de moeite waard.

Wat kost een nieuwe motor?

Je motor gaat niet zomaar kapot. Meestal heeft je auto dan tienduizenden, misschien wel honderdduizenden kilometers gereden. Veel is je wagen dan vermoedelijk niet meer waard. Heeft het dan nog zin om een specialist dagen te laten sleutelen aan je auto en een rekening van duizenden euro’s te moeten betalen? Dat kan eigenlijk zelden uit. Ieder heeft zo natuurlijk zijn redenen om een motor vervanging te laten doen. Kies dan liever voor een gebruikte ruilmotor en niet voor een volledig nieuw exemplaar. Dat is erg zonde in een auto die waarschijnlijk bijna rijp is voor de sloop. Een nieuwe motor kan wel 7.000 euro kosten.

Wanneer kun je een kapotte motor beter niet repareren?

Er kunnen uiteraard andere oorzaken zijn waarom je motor stuk gaat. Slijtage zal het vaakst voorkomen, maar het is ook mogelijk dat er een fabrieksfoutje in de motor zit of dat je er verkeerd mee bent omgegaan. Dan is het een stuk logischer om hem toch te laten repareren. In de meeste andere gevallen kan het zeker geen kwaad om eens te kijken naar de optie om hem naar een sloop- en schadeautobedrijf te brengen. Autodirectdeal is momenteel de topper op dit gebied. Het bedrijf is uiterst betrouwbaar en biedt een hoogste prijsgarantie. Er is dus geen autosloper te vinden die een hoger bedrag biedt voor je oude wagen. Verder kan de hele afhandeling binnen 24 uur geregeld zijn. Dat gaat dus een stuk sneller dan het repareren van je motor, want daar gaat zeker een aantal dagen over heen.

Autodirectdeal helpt je direct. Wij halen je auto op waar je ook woont en zorgen ook voor de vrijwaringspapieren. Zo kun je lekker snel een nieuwe auto kopen. Dat is natuurlijk veel leuker dan blijven rondrijden in een oude wagen.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?