Wat moet je doen als je koppeling kapot is?

Razendsnel de beste prijs. Start direct:

Autodirectdeal » Reparaties » Wat moet je doen als je koppeling kapot is?

Wat moet je doen als je koppeling kapot is?

We hoeven je niet uit te leggen waarom een koppeling belangrijk is. Zonder koppeling schakelt het een beetje lastig. Of je koppeling kapot of snel aan vervanging toe is, hangt af van hoe je ermee omgaat. Maar hoe merk je nu dat de koppeling is versleten?

Hoe weet ik of mijn koppeling kapot is?

De koppeling verbindt de motor met de versnellingsbak. Hij bestaat uit twee platen en een drukgroep, die de twee platen tegen elkaar aandrukt, zodat ze niet slippen. Is je koppeling kapot dan is het raadzaam om ook deze drukgroep te vervangen. Je merkt het snel genoeg als er iets met je koppeling aan de hand is. Geef je gas en maakt je auto toeren, maar kom je niet vooruit, dan weet je dat er iets mis is met je koppeling. Ook als het schakelen niet meer zo soepel gaat kun je concluderen dat er een defect is. Je merkt dat je koppeling begint te slijten als je hem steeds verder op moet laten komen om te rijden. Je laat er dan het beste zo snel mogelijk een specialist naar kijken.

Slijtage aan de koppeling heb je deels zelf in de hand

Hoe snel je koppeling slijt heb je deels zelf in de hand. Slijtage treedt bijvoorbeeld sneller op als je de koppeling steeds half ingetrapt houdt. Dat gebeurt nogal eens bij filerijden. Je moet hem óf helemaal indrukken óf helemaal op laten komen. Is je koppeling echt aan vervanging toe dan mag je diep in de buidel tasten. Reparatie kost minstens 500 euro maar kan oplopen tot 1.000 euro.

Het zou kunnen dat je dan beter af bent door je auto te verkopen. Autodirectdeal kan je daar bij helpen. Vraag bij ons een gratis taxatie aan en wij bieden je een hoogste prijsgarantie. We komen de auto daarnaast kosteloos bij je ophalen en regelen het papierwerk voor je. Zo kun jij lekker op zoek naar een andere auto.

Hoe gaan we te werk

Auto gegevens

Gratis taxatie

Direct gegevens

Direct een taxatie?

Een prijsindicatie aanvragen kan snel en eenvoudig met onze taxatietool. Vul uw kenteken in en maak een afspraak voor taxatie. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op!

Laaste nieuws

Nieuwe eigenaar Autodirectdeal!

Afscheid nemen van je diesel: 3 redenen op een rij

Dieselauto belasting: hoeveel moet je betalen?

Dieselauto toeslag betalen voor de uitstoot van fijnstof

Dieselauto APK laten keuren: hoe werkt dat?